Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 12. ledna 2013

Lost highway

Dnešní sobotní program byl nabouchaný - v Oseku se běžela tradiční Partyzánská stezka a v Lužné u Rakovníka pořádala šelma třetí ročník PZL na historické mapě. Jenže na Partyzánskou se může jen s doporučením od trenéra Brázdy, a ten nebyl na úterní standardce, takže volba padla na lauf na mapě z dob císaře pána.

Jako bonus ještě před startem byla repre společnost v pohřební oktávce (současná reproška, 2x bývalý reproš, současný reproš anténkář).

natěšení před startem

První ročník se náramně povedl v tom, že jsem se epesně ztratil. Tentokrát byla mapa ještě o 40 let starší (ročník 1883), ale zato mi přišla detailnější a přesnější - asi to pak za první republiky flákali. Cesty sice moc neseděly (resp. po nich většinou nebylo v terénu ani památky), ale na směr a vzdálenost se dalo spolehnout perfektně (při adjustování trasy z GPS jsem nemusel ani moc kouzlit). Navíc pokud člověk pronikl do systému šrafování, dalo se krásně orientovat i podle terénu.

Chleba se lámal jinde - na poslední kontrole na trati C se hledala boží muka dvacet minut a na trati B dokonce Dany s Ivetkou nechali na jedné kontrole půl hodiny. Trať A byla v celku pohodová. Na jedničku se vyhnout kancům, trojku maličko pohledat (5 minut), pak nahoru na Louštín a zbytek už byl jen přespolák. Tradiční bonusovou kontrolu jsem tradičně vynechal, protože mi dvě hodiny úplně stačily (a hlavně mému nemocnému kolínku). Navíc byla úplně mimo trať (co tím pořadatel myslel?), takže bych si přidal cca 8 km po polích a asfaltu. Toho se ale nezalekl Sosák, který mi utekl už na kontrolu 40 (vzal to přes Krušovice) a zaslouženě vyhrál čtyři plechouty, o které se kamarádsky rozdělil. Prostě jsme si krásně zaběhali, k tomu sluníčko, cenťák prašánku, co chtít víc.

PS: doufám, že se těch 20 pitomců, co běželi po kolejích a málem skončili pod vlakem, nad sebou zamyslí...

mapa

Berta mezitím doma trénovala na pivní štafety - letos budou se Spýťou a Dandym pořádně našláplý!

Žádné komentáře: